Još jedna WordPress stranica

BKC

Predsjednik BKC – Visoki Himzo Fazlić: Kucnuo je čas moji Bosanci !

PODJELI
, / 1335
Predsjednik BKC – Visoki Himzo Fazlić: Kucnuo je čas moji Bosanci !

Dragi moji Bosanci, zemljaci od Australije, Novog Zelanda, Malajzije pa preko Turske, sjeverne Afrike , juzne Afrike, juznog pola, Evrope, pa preko Skandinavije, sjevernog pola, Kanade, sjeverne i juzne Amerike , vi sto ste razbacani , rastjerani po citavom svijetu i vi zemljaci Bosanci,
Bosanski domorodci i to malo sto vas je ostalo u Bosni , DOBRO VAM JUTRO SVIMA.
Pozdravljam vas i selamim ovako rano u zoru i u sabah iz centralne Bosne iz jednog nekadasnjeg finog gradica, Fojnice. Zivot je tako htjeo prosao sam kao i vi butum svijet pa se u Bosnu vratih, Vratih se tamo odakle sam ponikao jer me gen pradjedovska povukla.Vratih se u Bosnu sto Hasan u romanu Dervisa Susica Kaimija kaze da pomognem, a isto tako ovdje da zavrsim.
Osjecam se ko licnost iz romana, a i nostalgija je cudo, Tudjina je bila moja sudbina.To je tesko breme koji Bosanci nosaju po citavom .svijetu. Ovdje u mom selu Ljesevu na domak Visokog osnovao sam Bosanski Kulturni Centar -Visoki , ulozio sam u Muzej i Biblioteku, koju smo nazvali po nasem putopiscu Vehidu Gunicu.


Pomazemo koliko mozemo progresivne Bosanske snage, asocijacije i borimo se da Bosna bude Bosanska.Ali moji postovani zemljci Bosanci trazim od vas svaku pomoc, jer mi kao Bosanski Centar u Bosni nemamo , koji gajimo Bosanstvo i nacionalno ime Bosanc nejmamo od ovog drustva od ove fasisticke Bosne , Bosne konstitutivaca koji su izdali Bosnu nikakve pomoci.


Zato moji postovani Bosanci i trebate i morate, u nam pomoci donacijama u novcu, poklonima u starinama, dokazima Bosanstva, Bosanske drzavne opstojnosti, poklonima u knjigama da obogatomo nasu biblioteku, pomozite nam na svaki nacin sa idejama ,kako da opstanemo i da razvijamo ovaj centar, i da pravimo Bosansku Bosnu po mjeri Bosanca.


Bosanski Kulturni Centar-Visoki , bkcvisoki.com .Prdsjednik i osnivac Himzo Fazlic.
Ovo je apel za Bosance one koji vole i zele Bosansku Bosnu. Podijelite ovaj apel po citavom svijetu, Kucnuo je cas da se brani Bosna i Bosanske vrijednosti !