Bosanski Kulturni Centar Visoki

BKC

U jednoj večeri promocija knjige, premijera filma, otvaranje muzeja i biblioteke

PODJELI
, / 1637
U jednoj večeri promocija knjige, premijera filma, otvaranje muzeja i biblioteke

Bosanski Kulturni Centar „VISOKI“ čija je misija njegovanje bogate bosanskohercegovačke kulturne baštine, s fokusom na tradiciju, kulturu i jezik, najavljuje zvanično svečano otvorenje. Centar se nalazi u Vratnici, općina Visoko, i na raspolaganju ima oko 400 kvadratnih metara prostora.

Centar će nuditi raznovrsne izložbe slika i fotografija, predstavljanja knjiga i predavanja istaknutih osoba iz javnog života BiH, a u njegovom okrilju djelovat će i različite sekcije poput kurseva stranih jezika, slikarstva ili ekologije.

Snježana Popić iz Podlugova, vlasnica bogate etno zbirke sa oko 1000 eksponata koji svjedoče tradiciji tri bosanskohercegovačka naroda, nedavno je odabrala upravo Bosanski Kulturni Centar „VISOKI“ za mjesto čuvanja i izložbe ovih izuzetno vrijednih i zanimljivih eksponata.

Rukovodstvo Bosanskog Kulturnog Centra „VISOKI“ poziva sve Bosance i prijatelje koji žele da podrže rad Centra i očuvanje bosanske kulture i tradicije da im se pridruže.

Ujedno obavještavaju da su u ponudi članske karte „Bosanski Kulturni Centar – VISOKI“ po cijeni od 10 KM, te članske karte za privredne subjekte po cijeni od 100 KM koje pružaju posebne pogodnosti.